Lemin särä on yksi Suomen seitsemästä ihmeestä
Särä on aitoa eteläkarjalaista ruokaperinnettä tuhannen vuoden takaa. Särää on valmistettu Etelä-Karjalan alueella laajemminkin. Vain Lemillä perinne on säilynyt elinvoimaisena 2000-luvulle saakka.
Särän aineksina on lampaanliha ja perunat. Ainoana mausteena käytetään suolaa. Särä paistetaan koivukaukalossa eli särässä puulämmitteisessä leivinuunissa tuntikausia, jopa 8 tuntia. Hitaasti hautumalla särä saa ainutlaatuisen herkullisen makunsa.
Lemille tulee vuosittain kymmeniä tuhansia matkailijoita herkuttelemaan särä-aterialla. Paikkakunnalle särä on keskeinen matkailuvaltti, jota vaalitaan rakkaudella ja perinteitä kunnioittaen.
Säräateriat:
- Aikuiset 36.00 €
- Lapset 5-12v 19.00 €
- Alle 5v ilmaiseksi
Säräateriaan sisältyy särää pottuineen, rieskaa, juomaksi kotikaljaa tai vettä sekä jälkiruuaksi sekahedelmäsoppaa.
Elintarvikevalvonta:
Oiva-raportti 2022.pdf