15.7.2017

UITOT JA TUKKILAISUUS elämyksiä Lemin Jalkosalmella la.15.7

Lemin vanhaa kultuurihistoriaa on tarkoitus tuoda esille 15. 7  klo 10-16 Lemin Kivijärvellä, Jalkosalmen rannassa ja Jalkosalmen tanssilava-alueella. Osoite Uimintie ja Kuhasensaarentie 27.

Lemin kirkolta matkaa 3 km, Lapeenrannasta 26 km, Luumäeltä 24 km, Savitaipaleelta 24 km. Pääosassa ovat tukkilaisuuteen liittyvät näytökset (Pielisen-Karjalan Tukkilaisperinne ry), uittovälineistöä,  vanhoja työmenetelmiä, valokuvia uittohistoriasta, motti puita vanhoin työmenetelmin, höyrykone, maamoottoreita ja vanhoja traktoreita.

Päivässä mukana myös Lpr:n seudun ympäristötoimi Pisarahankeella, esiintymässä ystäviä Saarenmaalta, kahvi, lettu ja makkarapisteet, Savotan Sannilta nokipannukahvit, ponit, hepat ja lapsille omaa puuhaa ym.

Päätapahtuman ympärille on suunniteltu historiahenkistä kaikenikäisille suunnatua ohjelmaa maaseututoreineen.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Maksullisena mm. buffetti, arpajaiset, torimyynti, ponitalutukset. Ilmainen linja-autokuljetus on järjestetty Tilausliikenne Rapin kyydillä.

Tarkemmin reitistä ja aikataulusta myöhemmin näillä sivuilla ja mm.  www.lemi.fi.

Tavitteenamme on tarjota mieleenpainuvia elämyksiä Lemin kesäisissä maisemissa.

19.8.2017

MAALAISMARKKINAT La. 19.8 klo 10-15

MAALAISMARKKINAT 19.8 klo 10-15 Lemin Kotiseutumuseolla.

Nähtävää, monipuolista ostettavaa riittää koko museon alueella kaiken ikäisille. Myytävänä on hyviä ja laadukkaita käsin tuotettuja tuotteita käsitöistä leivonnaisiin. Vatsan saa täyteen herkullisilla kahvileivillä, letuilla ja säräkeitolla. Perinnetyönäytökset liittyvät päivään.

Lemin Eskon toimikausi päättyy ja uusi julkistetaan sekä paidatetaan maalaismarkkinoilla n. klo 14.

Vietä mukava päivä museoalueella (kannattaa tulla kauempaakin) !

Autojen parkkeeraus kirkonkylän parkkialueilla - museon alueella ei parkkeerausta.

KYLÄTALKOOT 6.5.2017 Lemi aikataulu

(Huom lyhennetty versio)
Museolle syömään: klo 11-13
Soppatykin kohteet:
Keskisenpään Kota (Soppatykin kyydissä viedään)
- lämpöastia kodalla n. klo 10.00
Hakulila (Soppatykin kyydissä viedään)
- lämpöastia Vetjan koulun grillikatos n. klo 10.15
Iitiä, Tuomelanpelto, Mikonharju
- lämpöastia Monttupuisto n. klo 10.30
Kuukanniemi
Kopa Juniorit siivoustalkoita Kuuk. uimala ja kiekkokaukalon ymp.
Soppatykki Kuukanniemen maitolaituri n. klo 11.15-11.45
Vainikkala
Soppatykki Telamäen kentällä n. klo 12.15-12.45
Huttula
Soppatykki Huttulan kodalla n. klo 13.00-13.30
Kari ja Jorman kohteet:
Kurkela
- lämpöastia maitokopilla n. klo 10.00
Uimi
- lämpöastia Uimin metsästysmaja n. klo 11.00
Talkooaika pyörii pääasiallisesti klo 9-15 välillä painottuen aamupäivään.
Kyläläisiä toivotaan joukolla mukaan yhteisen asian eteen siivoamaan tienvarsia.
Siivouspäivästä syntyneet jätteet toivotaan jokaisen huolehtivat pois omilta alueiltaan!

Kevät kokous 26.4.2017 klo 18.00 museolla

Kokous pidetään kotiseutumuseolla Vainikkalantie 6

Kokouksessa käsitellään kevät kokoukselle kuuluvat asiat.

Tervetuloa !